CQB - Vad är det?

Om du precis har börjat ditt äventyr med airsoft har du förmodligen stött på mystiska namn och förkortningar som inte betyder så mycket för dig.

Vår arena är en CQB bana, men vad betyder det egentligen?

Förklara begreppet närkamp 

Förkortningen CQB kommer från den engelska termen close quarters battle, som innebär närkamp i trånga utrymmen. Det är speciella metoder som används av utbildad polis eller militära enheter. 

Vissa spelare är specialiserade på denna typ av airsoft-engagemang. Andra deltar bara i dem då och då, och vissa airsoft- fanatiker gillar inte alls den här spelstilen. med i CQB- matcher.

Vår CQB-bana

Banan är helt inomhus och är uppbyggd med ett nätverk av rum och trånga korridorer. Fönster, löndörrar, och öppningar in till rummen vilket gör att du taktiskt får genomsöka  lokalen för att undvika att bli utskjuten. Vanligtvis har du ett avstånd på 2-5 meter i närstrid med vissa områden upp till 10 meter. Vissa utrymmen är mörka medans andra är mer belysta, upplägget gör att du sätter dina sinnen på spel och du måst ta snabba beslut.

CQB- spel kan också ha olika typer av scenarier. Deltagarna delas upp  i två eller flera lag, spela med specialoperationer och olika uppdrag

Hur förbereder man sig för CQB-spel?

Vi tillåter endast vapen med max 1 joul. Vid airsoft spel ska du alltid bära skyddslasögon, på vår bana rekomenderar vi även, skyddsmask eller munskydd för att skydda ansikte och tänder. Har du inte eget så går det att hyra av oss!

Om du känner att CQB är något för dig så kan en taktiskt utrustning vara något att införskaffa i fortsättningen.

Du kan komplettera din utrustning med olika typer av taktisk utrustning – såsom  belysning – ett viktigt element i närkampsspel , som ofta hålls i svaga eller till och med helt mörka förhållanden, så en ljuskälla är ett måste.

En hjälm och en mask är värt att köpa eftersom skott avlossas på närmare avstånd än i utomhusscenarier.