Börja med Airsoft - Det här behöver du veta

Airsoft är en rolig sport med en härlig gemenskap. För att få inneha och köpa ett airsoft vapen så måste du vara 18 år. Det är så för att airsoft och luftvapen innefattas i vapenlagen. Personer under 18 år får använda ett airsoftvapen under uppsikt av en övervakare, men då krävs att den övervakande ska ha fyllt 20 år, och när som helst ska kunna ta vapnet ifrån användaren.

Safe zone

Varje airsoft spel har en Safe zone. Här får inga vapen vara laddade. Om du kommer från banan så ska du innan du går ut plocka ur magasinet och säkerhetsställa att vapnet inte kan avfyra några kulor. Skjut därför i en riktning där ingen står för att se så att det inte kommer några kulor. Alt. kan du kolla i loppet så att där inte sitter någon kula.

Skyddsutrustning

På alla airsoftspel är det regel på skyddsglasögon. Ut efter det så är det upp till dig som spelare att bestämma hur mycket utrustning du vill ha. Arrangörer kan ha egna rekommendationer på ex mask vilket vi rekommenderar vid CQB på grund av risken att bli skjuten i ansiktet är stor.

Klädsel

Ha på dig oömma kläder som är heltäckande. En hoodie och jeans/arbetsbyxor funkar utmärkt. Ett extra lager är aldrig fel. Åtsittande kläder skyddar inte så mycket som löst sittande. Ett par bra gympadojor eller kängor är att rekommendera på fötterna. Till händerna är det bra med ett par arbetshandskar.

Regler

Varje arrangör har sina regler, kom i tid så att du hinner vara med på säkerhetsgenomgången. Här får du reda på vilka regler som gäller på arrangörens spel. Respektera och följ reglerna!
Om du inte följer reglerna så kan du bli portad för dagen eller från framtida spel. Om du är osäker på något så fråga, bättre att fråga många gånger än att man riskerar att göra fel.
En regel som de flesta spelare håller väldigt hårt på är att man tar träff. Om du blir träffad så var ärlig och signalera och gör en så kallad respawn. Om det skulle uppstå någon form av tveksamhet eller om både du och en motspelare blir träffade i en duell så gör en respawn. Det innebär att du går tillbaka till ditt lags spawn innan du får gå tillbaka till spelet igen. Det gäller alltid om inga andra regler har meddelats av arrangören för det specifika spelet.